Speciaal voor deelnemers die niet perse een certificaat willen behalen in bijvoorbeeld PRINCE2 of IPMA, maar wel alles willen weten over projectmatig werken heeft GoodSense 2 programma's samengesteld. In deze programma's komen alle aspecten van het werken in projecten aan bod. Het belang van een goed onderbouwde Business Case, de organisatie, het Risk Management, Planning, Issue en wijzigingafhandeling, etc.

In de 2-daage variant (basic) gaat het voornamelijk om de theorie en hoe er binnen uw organisatie met proejcten wordt omgegaan. De context van projecten (het project binnen de organisatie en het wegen en prioriseren) komt hierbij minder uitgebreid aan bod.

In de 5-daagse variant (advanced) wordt naast het functioneren van projecten juist ook gekeken naar hoe projecten binnen organisaties een plek hebben (en houden). In deze training krijgt management of Risk (M_o_R) ook uitgebreid aandacht en worden ook uitstapjes gemaakt naar Portfolio en Programma Management en naar de bijbehorende P3O Offices.