Geplande Scrum trainingen

> Download de flyer.

Scrum (softwareontwikkelmethode Bron:Wikipedia)

Scrum is een raamwerk voor agile management ("flexibel beheren") van softwareontwikkeling. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints (iteraties van vaste lengte van 1-4 weken) werkende software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamgeest zijn hierbij sleutelwoorden. Scrum is een term die afkomstig is uit de rugbysport, hierbij staan de spelers in een grote groep en proberen ze al duwend de bal naar de overkant van het veld te brengen. Er wordt dus niet afgewacht of de vorige fase afgelopen is maar er wordt tegelijkertijd gewerkt.

Doelstellingen

  • Verhogen van de effectiviteit van het team
  • Het bewaken van de vooruitgang van het team
  • Het oplossen van blokkades
  • Het bewaken van de projectvoortgang
  • In kaart brengen en minimaliseren van de risico's


Werkwijze

Bij de watervalmethode heeft iedere fase experts. Die voeren hun taak uit en dragen het resultaat over naar de experts voor de volgende fase. Bij scrum worden de experts uit de verschillende fasen bij elkaar in één team gezet. Het team wordt geleid door de "scrum-master" en houdt vrijwel dagelijks bij aanvang van de werkdag een zogenaamde "scrum-meeting" (ook wel "standup-meeting" genoemd). In deze ontmoeting die ongeveer 15 minuten duurt, beantwoordt elk teamlid de volgende drie vragen:

  • Wat heb je gedaan?
  • Wat ga je doen?
  • Wat zijn je problemen?

Daarna gaat de expert weer aan het werk met zijn eigen team om de opdracht te volbrengen. De personen werken veel samen en pakken het project met zijn allen tegelijkertijd aan.


GoodSense heeft 2 Scrum trainingen in de portfolio, als introductie (1 dag) en Professional Scrum Master / Product Owner (2 dagen). Afhankelijk van uw behoefte kunt u één van beide Scrum trainingen kiezen. In beide cursussen wordt een volledig overzicht gegeven van het Scrum proces en worden onderdelen geoefend. In de praktijk cursus worden meer praktijkoefeningen gedaan en wordt er dieper op de materie ingegaan.