Geplande ITIL® trainingen

> Download de flyer.

Automatisering is cruciaal voor elke onderneming, groot of klein.
De Information Technology Infrastructure Library (ITIL®) is ontwikkeld vanuit het besef dat organisaties steeds meer afhankelijk zijn van automatiseringsdiensten, de zogenoemde ‘Information Technology’, kortweg IT.
ITIL® bestaat uit een serie boeken met richtlijnen voor het leveren van hoogwaardige IT-diensten, ofwel IT Service Management. De boeken beschrijven de inrichting van de beheerprocessen en de randvoorwaarden die hiervoor nodig zijn. ITIL® is gebaseerd op de beste praktijkervaringen voor IT Service Management.
Honderden organisaties over de hele wereld gebruiken ITIL®. Er is een hele filosofie ontstaan rond de richtlijnen zoals die in de ITIL® boeken worden omschreven. ITIL® stelt uw organisatie in staat de IT-diensten naar een blijvend hoog niveau te tillen, en laat zien hoe deze IT-diensten bijdragen aan een positief bedrijfsresultaat.

Voor wie is ITIL® bestemd?
ITIL® is internationaal erkend als dé standaard op het gebied van IT Service Management.
De methodiek wordt gebruikt door bijvoorbeeld overheden, banken, verzekeraars, maar ook door organisaties uit het midden- en kleinbedrijf. Mensen spelen daarbij een belangrijke rol en ITIL® biedt een professioneel kwalificatieschema gericht op iedereen die heeft te maken met het beheer en de exploitatie van IT diensten. Dit zijn bijvoorbeeld IT specialisten, IT beheerders, Business Managers, IT Managers, projectmanagers,contractmanagers, procesmanagers, maar ook uw Service Desk medewerkers.

ITIL® kwalificatieschema
Het kwalificatieschema beschrijft de weg tot het hoogste niveau, ITIL® Master.
Degene die voldoende credits heeft behaald, wordt ‘ITIL® Expert in IT Service Management’. Het totaal aantal credits bedraagt 22.

  Het kwalificatieschema kent vier niveaus:
 1. Foundation Level.
 2. Intermediate Level (Lifecycle Stream & Capability Stream).
 3. ITIL® Expert.
 4. ITIL® Master.

 

ITIL_Qualification_Scheme.pdf 630Kb

ITIL boeken

 1. Service strategy
 2. Service design
 3. Service transition
 4. Service operations
 5. Continual service improvement

Service Strategy, betreft vooral de onderwerpen met betrekking tot hoe de service processen gepositioneerd en beheerd kunnen worden bij service aansturende clusters.

Service Design, houdt zich bezig met de architectuur van een dienst, hoe de dienst ontworpen en opgebouwd is en uitgevoerd kan worden.

Service Transition en Service Operation, bieden een raamwerk wat toegespitst is op de operationele processen.

Continual service improvement, hierin wordt besproken hoe de volwassenheid van de processen en de veranderingen aangepakt kunnen worden.

ITIL is constant in beweging en groeit. Het is zo succesvol dat het geen gedachtegoed blijft dat alleen op Europees niveau wordt gebruikt. Ook landen buiten Europa (waaronder Amerika en Canada) schrijven mee aan ITIL verbeteringen, waarmee ITIL een mondiaal karakter krijgt. Dit is een belangrijke stap naar een wereldwijde Service management taal.