De uitdaging van organisaties is om een concurrentievoordeel ten opzichte van hun concurrenten, te verkrijgen of te behouden. Lean management is een denkwijze om verspilling op methodische wijze in de kiem te smoren en tegelijkertijd waarde te maximaliseren. Daarmee zijn organisaties in staat daadwerkelijk concurrentievoordeel te realiseren.

Lean management – van oudsher Lean Manufacturing – wordt nu in allerlei sectoren toegepast, van de maakindustrie tot gezondheidszorg, van overheid tot zakelijke dienstverlening, van de bouw tot software ontwikkeling, van toerisme tot logistiek en van klantenservice tot hotels en verzekeringen. Omdat alle werk uit processen bestaat, en alle waarde wordt gegenereerd als resultaat van een proces, kan Lean in alle denkbare sectoren worden toegepast.

Met Lean Management/ BPM by Ease-it krijgt u een best practice training waarin Lean Management wordt gecombineerd met het stroomlijnen van een klant-tot-klantproces en het (her)inrichten van de staande organisatie en quick wins, verspillingen en toegevoegde waarde in kaart worden gebracht. U leert:

  • een uitvoeringsorganisatie vorm te geven naar de contouren van het klantproces,
  • quick wins te identificeren, verspillingen in kaart te brengen en de toegevoegde waarde te bepalen. U bepaalt de scorebepaling op Lean metrics,
  • het totale proces te overzien, en een heldere analyse van het proces te maken en
  • te voldoen aan de opdracht om een winstgevende organisatie te realiseren.

U leert in deze training met een groep van maximaal 15 deelnemers de Lean filosofie uit te lijnen en te implementeren binnen een verzekeringsmaatschappij met een klantvertegenwoordiging. U richt het diagnostische proces in. Met een concreet overzicht van kosten en opbrengsten en de daarbij geldende kwaliteits- en tijdigheidseisen voert u de werkzaamheden uit en analyseert u de resultaten, past u de Lean- principes toe en implementeert u Lean methodes en tools om het klantproces te stroomlijnen en de organisatie winstgevend te maken. Dit iteratieve proces zorgt voor een continue verbetering van het opnieuw ingerichte klantproces.

Voor wie bestemd?

Deze training is bestemd voor alle professionals die te maken hebben of belast zijn met de invoering van Lean management in de eigen werkomgeving. U:

  • bent professional binnen een afdeling of organisatie of geeft daar leiding aan,
  • bent stafverantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening en heeft tot doel de lean filosofie binnen de lijn te implementeren,
  • zoekt naar mogelijkheden uw concurrentievoordeel te krijgen of te behouden zonder in te boeten op de kwaliteit van de dienstverlening.

Werkmethode

  • Klassikaal, maar binnen metafoor van de simulatie
  • In teamverband voert u werkzaamheden uit, reflecteert u op uw handelen en dat van uw teamgenoten, bespreekt u de theorie en krijgt instructie en treft u de noodzakelijke voorbereidingen voor de volgende cyclus
  • In totaal doorloopt u tijdens een trainingsdag minstens drie keer deze cyclus.

Ease-itBent u geïnteresseerd in deze Lean Mangement / BPM Business Simulatie voor uw afdeling, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een offerte.