Simulaties voor: Lean IT, ITIL, Prince2 & P3O?

Interactieve outdoor workshops waarin teams van medewerkers werken aan uitdagende vraagstukken in een gesimuleerde omgeving. De omgeving is anders, maar altijd afgestemd op de 'normale' werkomgeving. In een simulatie speelt elke deelnemer een rol en heeft specifieke taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.
Deelnemers moeten bespreken en afspreken hoe ze zullen samenwerken als een team. Simulaties worden mogelijk gemaakt door instructeurs en begeleiders die het team voorzien van ondersteuning en instructies en die ook helpen na te denken over de ervaringen en wat ze geleerd hebben. De begeleider helpt vervolgens de leerpunten te vertalen naar de deelnemers eigen werkomgeving.
Simulaties worden doorgaans gespeeld in een aantal ronden, zodat de deelnemers verbeteringen kunnen zien, voelen en ervaren.

Typische dagelijkse PROCESSEN

Tijdens een één- of meerdaagse business simulatie ontvangt het team instructies van de begeleider. Dan leest het team zich in in de rolbeschrijvingen en beginnen met het organiseren van hun processen. Na deze ontwerpfase van het team zal worden geïnstrueerd over de actieve elementen en getest worden in de gesimuleerde omgeving onder begeleiding van een gekwalificeerd instructeur. Zij krijgen incidenten, problemen, opdrachten, projecten, verzoeken en zij moeten bewijzen dat hun processen effectief zijn. Na deze testfase gaat het team te samen met de begeleider na denken over wat ze ervaren hebben en zullen zij hun prestaties analyseren (met betrekking tot de overeenkomsten, streefcijfers of doelstellingen worden gerealiseerd als onderdeel van de simulatie). Op basis van hun bevindingen, zal het team de eigen processen verbeteren om een betere prestatie in de volgende ronde te bereiken.

INTAKE

Elke business simulatie moet goed worden voorbereid, dus een intakegesprek met de klant is een belangrijke stap in de voorbereiding en het waarborgen van succes.

    Tijdens dit gesprek zullen de facilitators en de klant het volgende bespreken:
  • Wat zijn de doelstellingen van de Business Simulaties?
  • Welke medewerkers zullen deelnemen aan de sessie, waarom, waarin specifieke rollen?
  • Wat moeten de leerdoelen voor de simulatie zijn?
  • Is er een onderliggend probleem dat de sessie moet oplossen of is het een onderdeel van een algeheel traject?
  • Wanneer is de sessie succesvol? Hoe kunnen we de resultaten vastleggen?
  • Hoe willen we dat de trainer zich opstelt om deze sessie te vergemakkelijken? Hoeveel hulp moet de trainer geven? Moet de trainer confronterend zijn?
  • Wat wordt er gedaan met de resultaten van deze sessie en wie zal verantwoordelijk zijn voor de follow-up?

Deze resultaten worden gebruikt om een concrete sessie voor te stellen.

FOLLOW-UP

Na de sessie moet het echte onderwijs plaatsvinden. Medewerkers moeten worden ondersteund om de leerresultaten te vertalen naar hun dagelijkse werkomgeving. Dit betekent dat de Return On Investment wordt bereikt tijdens de uitvoering van de resultaten van de sessie. Het is in de dagelijkse praktijk dat er problemen worden opgelost, processen worden verbeterd, de prestaties verhoogd worden en de opgedane kennis en ervaringen worden vertaald in nieuwe acties en nieuw gedrag. Na een inbeddingsperiode worden, in een sociale omgeving, de resultaten en evt nog openstaande verbeterpunten besproken.

Contact

Als uw belangstelling is gewekt voor onze producten en diensten dan kunt u meer informatie opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., maar wij zijn ook telefonisch bereikbaar of via twitter @GoodSense_BV.