Titel Time Management
Omschrijving Herkenbaar? Het gevoel dat er meer tijd wordt verknoeid met werken dan met niets doen en dat we de hoeveelheid tijd niet te kunnen beïnvloeden, hoe hard we ook werken. Oorzaken zijn vaak te zoeken in de feiten dat we een selectief geheugen hebben voor tijd en tijdsbesef, allerlei fysiologische en psychologische mechanismen een rol spelen bij het uitvoeren van werkzaamheden, zo ook bioritme, stressbestendigheid, assertiviteit en werkverslaving. De oplossing ligt voor de hand. Bewust kiezen voor het moment waarop u iets doet.
Time Management maakt u bewust van uw tijdsbesteding, leert u hoe u keuzes kunt maken, prioriteiten toekent en geeft u veel tips mee voor de invulling van handige randvoorwaarden, zoals: het vermijden van een grote hoeveelheid werk op uw bureau, en het inplannen van ‘lege’ tijd.
Duur en
studie-uren
2 dagdelen (1 dag)
Inhoud en
leerdoelen
Effectief leren omgaan met uw tijd, bewust zijn van uw tijdsbesteding, kiezen voor “Ja” en “Nee”.
  • Planmatig werken.
  • Telefoon, post en e-mail.
  • Inbreeksituaties.
  • Een schoon bureau.
  • De klok en het bioritme.
  • Vergaderen, schrijven en lezen.
Vooropleiding Er is voor deze cursus geen specifieke vooropleiding vereist.
Materiaal Syllabus met daarin opgenomen de presentatie en opdrachten.
Doelgroep Deze cursus is bestemd voor medewerkers die efficiënt moeten omgaan met hun tijd, bij wie de inbraak in hun tijd voortdurend op de loer ligt, die bewust willen kiezen tussen ‘Ja’ en ‘Nee’ en die antwoord willen op de vraag ‘Wanneer doe ik dit en doe ik het zelf?’
Werkwijze In één dag ontvangt u veel handige tips gegeven om efficiënter de beschikbare tijd in te delen. Naast planmatig werken is er ook aandacht voor de telefoon, de post en e-mail, vergaderen, het plannen van lezen en schrijfwerkzaamheden. En ook voor het bioritme dat ons kan helpen, maar ook een lastige aanwezige kan zijn.
Onderscheidende aspecten:
  • De trainer is al meer dan drie decennia actief in het bedrijfsleven en is doorgewinterd in communicatie, sales en marketing.
  • De trainingen zijn open van karakter, iedereen kan er zijn ervaringen in kwijt. Een belangrijke rol speelt het ‘leren van elkaar’. De trainer ziet er op toe dat alle deelnemers aan hun trekken komen.
  • Maatwerk wordt geleverd aan de opdrachtgevers, maar er wordt ook ingespeeld op actuele ontwikkelingen in het bedrijfsleven, bij de overheid, en bij non-profit organisaties.
Prijs p.p. Open de prijslijst (prijzen incl. materiaal, excl. BTW)
Examen n.v.t.
Trefwoorden Time Management