Titel Commerciële vaardigheden
Omschrijving U bewust zijn van de kansen die zich voordoen. Na het volgen van deze training bent u beter in staat om de signalen op te vangen die klanten afgeven en de behoeften van de klant te herkennen.
Uw doel is een op de wensen van de klant afgestemde order te plaatsen of opdracht te krijgen. U leert volgens specifieke technieken de klant een voorstel te doen, te vragen om de order en het gesprek met een order of opdracht af te sluiten. En dat alles op een klantgerichte manier.
Duur en
studie-uren
3 dagdelen (1,5 dag)
Inhoud en
leerdoelen
‘Commerciële vaardigheden’ is een korte, op de praktijk gerichte cursus. In drie dagdelen tijd worden door veel rollenspellen en enige theoretische kennis de basisprincipes bijgebracht. Speciale aandacht voor:
  • Basisvaardigheden communicatie.
  • De opbouw van een verkoopgesprek.
  • Koopsignalen interpreteren.
  • Omgaan met tegenwerpingen.
  • Vragen om de order.
  • Afsluiten.
Vooropleiding Er is voor deze cursus geen specifieke vooropleiding vereist.
Materiaal Syllabus met daarin opgenomen de presentatie en opdrachten.
Doelgroep Medewerkers van verkooporganisaties die contact hebben met de klant. Van hen wordt verwacht dat zij ‘koopsignalen’ opvangen en op een klantvriendelijke manier weten om te bouwen naar een order.
Werkwijze Deze cursus verzorgen wij indien gewenst bij u op locatie. Neemt u gerust contact op over de mogelijkheden. Op basis van een intake doen wij u een gedegen voorstel.
Prijs p.p. Open de prijslijst (prijzen incl. materiaal, excl. BTW)
Examen n.v.t.
Trefwoorden Commercieel