KwikFitHarderwijk - juli 2013. Eind augustus 2012 vinden de eerste gesprekken plaats tussen KwikFit en GoodSense om een training te ontwikkelen voor het nieuwe werkorder, planning en verkoop systeem, de zogenaamde MAT. Deze vervanging is nodig omdat het oude DOS systeem, bekend onder dezelfde naam, nu nodig aan vervanging toe is. 
De geplande uitrol van de nieuwe software staat vanaf januari 2013 op de agenda en de bedoeling is dat alle filiaalmanagers, assistent managers en regio sales managers van KwikFit worden getraind om met het nieuwe webbased systeem te kunnen werken.

 

Om een goede training te kunnen neerzetten voor een nieuw systeem moet je op zijn minst de huidige procedure van werken kennen. Goodsense heeft een aantal dagen op verschillende filialen van KwikFit meegedraaid om de administratieve procedure te bekijken. De in kaart gebrachte procedures zijn later als oefeningen in de training verwerkt. Het idee om met de verschillende mogelijkheden stap voor stap door het systeem heen te lopen tijdens de training en deelnemers zodoende zoveel mogelijk hands-on ervaring te laten op doen, wordt gezien als een belangrijke succesfactor.

 

KwikFit mensen moet je niet de hele dag in een trainingslokaal een verhaal vertellen met een slideshow op de achtergrond. Dit zijn doeners en die willen zo snel mogelijk zelf aan de slag. Dat komt goed uit want het motto van GoodSense; Learn from Experience is hier goed van toepassing. Leren hoe het nieuwe systeem werkt door zelf alles uit te proberen met de mogelijkheid om fouten te maken.
Voor de training is een aparte omgeving opgezet die elke dag weer schoon kan worden opgestart zodat alle ongeveer 400 cursisten dezelfde oefeningen kunnen doen en zelf ook situaties uit de praktijk kunnen uitproberen. 
Er wordt gewerkt in blokken. Elke keer een kort verhaaltje en dan daarna aan de slag. De docent loopt rond om vragen te beantwoorden of om te helpen wanneer iemand vast loopt.

Al met al is het nog een aardige uitdaging om de training van de 183 filialen 1 week voor de uitrol van de betreffende regio te plannen. Soms lukte dat ook niet helemaal, maar terugkijkend op de hele periode kunnen we zeggen dat het een geslaagde onderneming was. Iedereen is getraind en uit de evaluaties bleek ook dat het overgrote deel van de KwikFit medewerkers enthousiast en tevreden was.

Uiteraard wensen wij bij GoodSense de mensen van KwikFit veel succes met het nieuw geïmplementeerde MAT systeem.