PRINCE2 Agile manual

 

Als uitbreiding op het Global Best Practice Management portfolio heeft AXELOS in juni 2015 PRINCE2 Agile™ vrijgegeven. De certificering is gericht op projectmanagers die een actueel PRINCE2 Practitioner certificaat op zak hebben en dit willen aanvullen met de toepassing van Agile in de PRINCE2 omgeving.
GoodSense kan vol trots melden dat we geaccrediteerd zijn om de training te mogen geven en de Axelos examens af te nemen, ook bij u op locatie!

PRINCE2 AgilePRINCE2 Agile is een vorm van tailoring van PRINCE2 waarbij Agile frameworks als Scrum, Kanban en Lean Startup worden gebruikt bij het realiseren van het projectresultaat. Deze best practice is ontwikkeld naar aanleiding van vraag uit de markt. Naarmate steeds meer (grotere) organisaties op een Agile manier werken en de meeste Agile frameworks niet toereikend zijn voor (grote) projecten, zoekt men naar aansluiting in de populaire en veel gebruikte PRINCE2 methodiek. Die aansluiting is nu gevonden.

PRINCE2 is sinds 2009 al geschikt voor het leveren van werkpakketten door teams op een Agile manier, maar een goed beschreven invulling ontbrak nog. Met het nieuwe PRINCE2 Agile manual wordt niet alleen de combinatie van beide methoden beschreven, ook de verschillende populaire Agile methoden en de bijbehorende concepten, aandachtsgebieden, technieken en gedragingen komen uitgebreid aan bod. Naast de complete Scrum Guide is ook het "Agilometer" assessment tool onderdeel van het manual. Met deze tool kunnen de risico's en baten vanuit een Agile perspectief worden gemeten. Ook de vragen "what to fix and what to flex?" uitgaande van de projectvariabelen tijd, geld, kwaliteit, scope, baten en risico's worden op een uitstekende manier toegelicht.

De GoodSense trainers zijn al gecertificeerd in deze nieuwe methode. Vanuit hun projectmanagement achtergrond, met ervaring in zowel de PRINCE2 als de Agile aanpak, zien zij u graag voor de levering van uw training en certificering in PRINCE2 Agile. Houd de geplande trainingen in de gaten!

Meer weten over AXELOS PRINCE2 Agile?