Opleider van het jaar - 2014In 2014 heeft GoodSense meegedaan aan de verkiezing "Beste Opleider van Nederland". Tot aan de prijsuitreiking op 18 december was het spannend of we tot een van de winnaars behoorden. In het NBC Congrescentrum in Nieuwegein werd tijdens de feestelijke avond duidelijk dat GoodSense tot de top van opleiders behoort en zeer goed scoort bij cursisten. De cursisten bepaalden namelijk de score via de enquêtes bij "klantenvertellen.nl" door hun mening te geven over de bij ons gevolgde training(en).  

 

Bij het invullen van de enquête konden cursisten cijfers geven voor het niveau (de moeilijkheidsgraad), aansluiting van de training naar de praktijk, deskundigheid, didactische vaardigheid, persoonlijke aandacht, communicatie, professionaliteit, tevredenheid en of de training in het algemeen aan de verwachting voldeed. Vooral bij de feedback die we kregen over het niveau (de moeilijkheidsgraad) wordt het een uitdaging om verbeteringen aan te brengen in het huidige marktconforme aanbod.
Goede voorlichting over de vooropleidingseisen en het vereiste startniveau (meestal HBO) is één aspect en uiteraard speelt het tempo ook een rol. Indien gewenst kunnen we een extra dag(deel) stoppen in het programma en daardoor meer tijd bieden om de theorie duidelijker, met meer praktijkvoorbeelden, te presenteren. Daarnaast is het zaak dat de cursisten zelf thuis de theorie bestuderen alvorens examen te doen. Bij deze studie biedt GoodSense de mogelijkheid om e-learning te gebruiken. Uiteraard worden door extra trainingsdagen en e-learning de kosten van de geboden opleidingen hoger. We horen graag uw mening hierover (welkom via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).    

Uiteindelijk is GoodSense in de categorie "kleine opleider" in Service- en Verandermanagement op de 2e plaats geëindigd. Wij danken iedereen die op ons heeft gestemd van harte. Uiteraard hadden wij het liefst gewonnen, dat is nu ons streven voor het jaar 2015. We kunnen in de beoordelingen zien waar onze verbeterpunten liggen en daar gaan we hard mee aan de slag!