Graag brengen we u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van certificerende trainingen, methoden en technieken. Daarnaast delen wij graag onze kennis met u door u te attenderen op interessante links, artikelen en whitepapers. "GoodSense, learn from experience".

Heb je een BiSL® Foundation certificaat en wil je je onderscheiden met je kennis van de toepassing van BiSL? Dan is er medio februari een vervolgexamen voor jou beschikbaar: het BiSL Advanced examen. Je kunt je hiervoor bekwamen via een driedaagse cursus die aangeboden wordt door GoodSense.
Ook professionals met een BiSL Foundation certificaat van vóór 1 mei 2012, destijds uitgereikt door EXIN, kunnen opgaan voor hun BiSL Advanced examen.
De nadruk ligt op kennis van hoe je BiSL toepast. De leerstof bestaat uit het basisboek ‘BiSL®, een framework voor business informatiemanagement’ en een bundel van artikelen, uitgewerkt in het e-book ‘Aanvullende literatuur BiSL® Advanced examen’. Beide boeken worden bij de training geleverd.

Waarom ITIL Practitioner?

Deze cursus biedt een sterke praktische leidraad om Continue serviceverbetering (CSI) te gebruiken. Zo behaal je de voordelen van de invoering en aanpassing van ITIL maximaal. ITIL Practitioner is gericht op het verbeteren van de 'capabilities' van personen in het hele bedrijf, zodat ITIL in hun dagelijkse rol een effectieve en efficiënte gewoonte wordt, met maximale zakelijke voordelen als gevolg.

ITIL Practitioner gaat in op het gebruik van de technologische mogelijkheden, zoals de automatisering, real-time rapportage en Cloud computing, want hiermee verhoog je de kwaliteit en de efficiëntie van de dienstverlening. Er is daarnaast aandacht voor kaders, goede praktijken en methodologieën zoals Lean, DevOps, Agile en SIAM, waarmee de waarde van ITSM nog verder verhoogd kan worden.

Klik op onderstaand plaatje om naar de toelichting van AXELOS te gaan:

PayPalDe e-learning omgeving van GoodSense is vanaf nu direct toegankelijk na betaling via PayPal. U hoeft dus niet meer te wachten totdat een account handmatig is aangemaakt maar u kiest uw eigen login en gaat direct aan de slag. Kies voor E-Learning in het hoofdmenu om in te loggen.

In onze e-learning omgeving hebben wij verschillende modules beschikbaar die voornamelijk gericht zijn op het slagen voor de bijbehorende examens. Dit zijn zogenaamde examentrainers met veel oefenvragen die random en onbeperkt door u kunnen worden herhaald. De slagingskans voor het examen gaat hierdoor aanzienlijk omhoog.
Vooral onze Scrum examentrainer met veel extra vragen voor het scrum.org PSM1 (Professional Scrum Master) examen is enorm populair. De vragen zijn hier in het Engels.

Uiteraard kunt u ook uw e-learning op rekening aanvragen zodat we één of meerdere accounts voor u creëren en factureren. Mocht u interesse hebben in deze wijze van bestellen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.   

PRINCE2 Agile manual

 

Als uitbreiding op het Global Best Practice Management portfolio heeft AXELOS in juni 2015 PRINCE2 Agile™ vrijgegeven. De certificering is gericht op projectmanagers die een actueel PRINCE2 Practitioner certificaat op zak hebben en dit willen aanvullen met de toepassing van Agile in de PRINCE2 omgeving.
GoodSense kan vol trots melden dat we geaccrediteerd zijn om de training te mogen geven en de Axelos examens af te nemen, ook bij u op locatie!

ITILHeeft u ITIL® Foundation gevolgd? En was ITIL voor u toen ook een papieren proces met begrippen? Maar ziet u wel de toegevoegde waarde van ITIL en bent u zoekend naar concrete handvaten om met ITIL te werken? Voor veel mensen zijn de huidige ITIL capabilities teveel gespecialiseerd op een bepaald vakgebied. Speciaal voor de doelgroep die wil werken met ITIL en meer diepgang nodig heeft dan de basis theorie en begrippen gaat AXELOS aan het eind van het jaar ITIL Practitioner lanceren. Voor meer informatie zie: https://www.axelos.com/news/press-release-itil-evolves-with-itil-practitioner 

AXELOSAXELOS is de eigenaar van de "Global Best Practices Portfolio" voor projecten, programma's en IT servicemanagement. In aanvulling op de internationaal erkende methoden PRINCE2® en ITIL® zijn ook best practices voor Programme Management (MSP®), Risk Management (MoR®), Portfolio Management (MoP®) en Value Management (Mov®) beschikbaar.
GoodSense is per maart 2015 Certified Partner van AXELOS. Wij bieden de officieel erkende AXELOS examens aan via APMG en EXIN. Deze examens kunnen bij u op locatie of bij ons in Aalsmeer worden afgenomen wanneer het u schikt! Dat kan online of op papier.

APMGEXIN

Een training volgen en examen doen geeft een deelnemer een bewijs van kennis en persoonlijke certificering. De inhoud van de geboden trainingen voldoen bij GoodSense aan de syllabi en die sluiten weer aan op de examens van APMG, EXIN en IPMA. Deze aansluiting op de betreffende syllabus wordt getoetst door de exameninstituten en zodoende mogen wij ons Accredited Training Company (ATO) of Accredited Training Provider (ATP) noemen.

Voor veel van de trainingen die GoodSense verzorgt zijn ook ISO / IEC / NEN standaards beschikbaar. Hierin staat beschreven wat de standaards en richtlijnen zijn die gelden voor het gebruik van de methode. Een organisatie kan worden beoordeeld op het correct toepassen van een methode (de processen) en zodoende gecertificeerd worden. Gecertificeerde organisaties zullen vragen om gecertificeerde personen en dan is het belang van uw persoonlijke certificering duidelijk.

Onze trainer Tanja de Leeuw geeft in de nu volgende inventarisatie een beeld van de certificering bij de verschillende methoden waarin wij training verzorgen.

Bel Air Jazz ClubSinds kort sponsort GoodSense de Bel Air Jazz Club in Den Haag. 

Bij Bel Air Jazz vindt u de presentatie van jazz uit de regio en het buitenland. Kunstenaars worden voor het eerst samengebracht met co-optredens in de historische jazz hotspot "Worldhotel Bel Air The Hague's Embassy Jazz Bar", de thuisbasis van de legendarische jamsessies met jazz giganten als Dizzy Gillespie, Count Basie en Roy Hargrove tijdens het North Sea Jazz Festival en andere jazzfestivals. Kijk voor meer informatie en de agenda op http://www.belairjazzclub.com/ 

Opleider van het jaar - 2014In 2014 heeft GoodSense meegedaan aan de verkiezing "Beste Opleider van Nederland". Tot aan de prijsuitreiking op 18 december was het spannend of we tot een van de winnaars behoorden. In het NBC Congrescentrum in Nieuwegein werd tijdens de feestelijke avond duidelijk dat GoodSense tot de top van opleiders behoort en zeer goed scoort bij cursisten. De cursisten bepaalden namelijk de score via de enquêtes bij "klantenvertellen.nl" door hun mening te geven over de bij ons gevolgde training(en).  

Lean EffectenLean Six SigmaLeanSixSigma wordt vaak in één adem genoemd. Maar is het wel één?

Lean en Six Sigma zijn twee verbetermethoden voor procesoptimalisatie die prima samen kunnen worden toegepast!
De certificering gaat over het toepassen van de combinatie van Lean & Six Sigma en de niveau's Yellow, Orange, Green & Black Belt zijn oplopend in zwaarte de bijbehorende certificaten.
APMG werkt voor de examens en de certificering samen met de Lean Six Sigma Academy (lssa.eu) en GoodSense is geaccrediteerd voor het geven van de trainingen en het afnemen van de bijbehorende examens.